Furholmen Skriv ut

Ny p-plats vid Furholmen

Viktigt för er som brukar ta bilen upp till Ljusterö och parkera vid Rävnäsviken för vidare båtfärd till Furis: Den parkering som vi tidigare har använt ingår inte längre i vårt arrende. Lars-Olof Lagnegård, som vi arrenderar Furholmen av, erbjuder istället oss att parkera på hans ladugårdsbacke och utnyttja bryggan där för i- och urlastning. Nya skyltar med VBK-vimpeln kommer att sättas upp för att ni ska hitta rätt. Kom också ihåg att visa hänsyn till Lars-Olof, då det faktiskt är hans ”tomt” vi fått tillåtelse att parkera på!

Viggbyholms Båtklubb arrenderar den södra delen av ön Furholmen söder om Östra Lagnö.
Denna lilla pärla erbjuder något för de flesta såsom: Brygga med boj, bastu, sandstrand, badklippor, optimister & roddbåtar att låna, toaletter, soptunnor samt en stuga att sitta i om vädret skulle bli ruggigt.

Midsommar

Midsommar firas traditionsenligt på Furholmen. Det är trångt och gemytligt i hamnen och det finns aktiviteter för hela familjen under helgen.

Kräftköret

Någon helg i augusti brukar det vara dags för kräftskiva ute på Furis. Seglarna kappseglar dit medan motorbåtsfolket tar sig ut på vanligt sätt. Efter målgång och prisutdelning sätter surplandet igång på bryggan.

Senast uppdaterad 2011-05-20 11:28

img_0414.jpg