Släpjollarna

Samtliga släpjollar på jolleområdet/stockarna ska vara borta senast den 31 oktober. Jollen kan med fördel ligga under båten om ni inte vill ta hem den.

Vaggbacken

Första veckan i november är det storstädning i vaggbacken. Allt material som ligger kvar kommer att städas bort för att sedan kastas.

Märk press och bockar

Alla båtar som står uppställda ska vara tydligt märkta med medlemsnummer. Märk pressen i både för och akter, så är det lätt att hitta. Alla vill vi ju att snabb information ska gå fram om något händer med båten.

Även om båten ligger för vintervila behöver den tillsyn då och då, så ta gärna en promenad ner till hamnen och titta till din båt.

Masthuset

Alla master som ska förvaras i Masthuset måste vara väl emballerade och märkta med ditt medlemsnummer,allt för att skydda din egen och andras master från att skadas. Masterna ska läggas in i Masthuset senast en vecka efter avmastning, platserna på plan är begränsade och de som mastar av senare behöver ju också få plats!

Masthuspersonalen bär inga master, utan bärhjälp ordnar du själv. Fråga gärna någon som du ser är ensam, så kan ni hjälpa varandra!

Du som mastar av din båt

Efter den 23 oktober skall alla master vara borta från samtliga tillfälliga mastuppläggningsplatser inom Hamnområdet.

Mekaniker på besök i din båt?

Glöm inte att meddela Hamnkontoret om ni avtalar med båtmekaniker/företag att de ska utföra arbeten på båten. Det enklaste är att maila: . Detta är viktigt, så att vi kan hålla koll på att inga obehöriga rör sig på bryggor eller båtar.

Uppallning inför hösten

Ett informationsblad om regler för uppallning finns att hämta på Hamnkontoret eller på www.viggbyholmsbatklubb.se under HAMNEN/Vinterplats/Tips inför torrsättning. Passa på att köpa in eller modifiera ditt uppallningsmaterial i god tid innan torrsättningen. Smörj också upp ditt material och märk gärna med medlemsnummer.

Trailerbåtar

Enligt styrelsebeslut kan trailer utan båt, ställas upp på plats anvisad av Hamnkontoret efter det att ett giltigt avtal upprättats.

Avtalet i år kommer att gälla mellan 4/5 – 5/10 och en avgift ska betalas för uppställningsplatsen. Märkning av trailern är ett krav och märkningsmaterial hämtas på Hamnkontoret. Trailer utan avtal kommer att forslas bort från området mot en kostnad.

Tvätta båten på spolplattan

I hamnen finns en fin spolplatta, vilket innebär att ni som har möjlighet att ta upp er båt på trailer kan passa på att spola av den några gånger under sommaren. Vattenslang och el finns vid spolplattan och din VBK-nyckel passar till bommarna. Inga som helst kemikalier, typ schampo och avfettning får användas vid tvätt av båt på spolplattan, utan bara vatten och borste. Självklart får man inte heller tvätta bilen på spolplattan!

Ladda batterierna?

När det är dags att underhållsladda båtens batterier måste ni hämta ett el-tillstånd på Hamnkontoret och det ska sedan fästas på sladden. Nattvakterna drar ur alla sladdar som saknar el-tillstånd.

Parkering

Tänk på att det är parkeringsförbud vid infarten till norra kajen och på Hamnplanen vid norra kajen. Varför? Jo, bilar som ska in och sjösätta vid kajen eller rampen måste ha fritt för att kunna göra detta på ett säkert sätt. Även hantering av master kräver sin plats.

Kör försiktigt högst 30 km/tim

Tyvärr är det många bilar som inte håller hastighetsbegränsningen på Hamnvägen, så tänk på att det är högst
30 km/tim som gäller. Kör försiktigt, både i och kring hamnen!

Fel och brister

Hamnpersonalen behöver hjälp med upplysningar om eventuella fel och brister. Ta kontakt med oss på Hamnkontoret så försöker vi åtgärda så snart som möjligt. Vi uppskattar att få veta vad som måste fixas. Du kan även mejla till